Afspraak maken

Pijn in de rug?

woensdag 25 september 2024

Pijn in de rug?

Veel mensen hebben weleens pijn in hun rug gehad. Soms ontstaat de pijn langzaam, eenrnandere keer ‘schiet’ de pijn in de rug. Vaak is niet duidelijk hoe de lage rugpijn ontstaat. Welrnzijn er factoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van lage rugpijn. Hierbij kan jerndenken aan een ongezonde leefstijl, stress, zware of slechte werkomstandigheden. Soms isrner wel een reden voor de pijn in de rug. Voorbeelden zijn een hernia, een afwijking in dernwervelkolom of een botbreuk. De pijn in de rug kan soms ook uitstralen naar het been.rnDe fysiotherapeut onderzoekt de rug en screent hier op. Zo nodig verwijst een fysiotherapeutrn(weer terug) naar een huisarts. Na 3 maanden is ongeveer de helft van de mensen volledigrnhersteld.

Het belangrijkste bij lage rugpijn is: BLIJF BEWEGEN! Als dit door de pijn moeizaam gaat, ofrnals de pijn niet afneemt, kan het zinvol zijn om een fysiotherapeut te raadplegen. Deze geeftrnje informatie om de rugpijn beter te begrijpen. Door middel van oefeningen krijg je weerrnvertrouwen in je lichaam en in het bewegen. Soms kan de fysiotherapeut naast dernoefeningen manipulaties toepassen om de wervelkolom weer beter te laten bewegen.

Onze fysiotherapeuten helpen u graag om actief aan de slag te gaan met uw klachten.rnrnNeem voor meer informatie contact op met onze praktijk op 0548-365343.

Terug naar overzicht
Copyright© 2024, Trifitt, All Rights Reserved. Ontwerp website Reclamemakers www.reclamemakers-holten.nl